Bacon- och spenatpasta
4 Portioner
- 1 pkt bacon
- 200 gr färsk spenat
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken, pressa vitlöken och strimla baconet. Fräs bacon, lök och vitlök under omrörning, tills baconet börjar bli knaperstekt. Ta upp allt ur pannan och ställ åt sidan.
Häll ner spenaten och tillaga med det fett som är kvar i pannan. Fräs tills det sjunkit ihop rejält och häll då tillbaka baconet och löken. Tillsätt grädden och låt puttra ihop några minuter tills det blir en krämig konstisens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och toppa med parmesan.
För er Viktväktare:
Points: 32 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och ev parmesan. Kan göras “billigare” med kycklingbacon.
Personliga Points: 32 PP för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta och ev parmesan.
Mitt WW: Grön 29, Blå 29, Lila 29 för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita