Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Jessica Frej – Jul Hur Lätt Som Helst!

skriv ut
Nu har vi tappat räkningen på hur många böcker Jessica Frej fått ur sig, men de är många! Och de är bra! Alla är med vackra bilder och enkla beskrivningar – den senaste får det att vattnas i munnen!

I Jul hur lätt som helst fortsätter Jessica Frej visa att matlagning inte behöver vara svårt. Med enkla medel, få ingredienser och massor med smak vill hon inspirera alla till en god jul. Med över 100 nya favoritrecept bjuder Jessica på enkla menyer för jul och nyår, härligt julbord med både tradition och variation, och glöggmingel som avslutas med nya söta favoriter. Precis som i hennes tidigare böcker finns det massor av tips, trix och roligt pyssel som hjälper dig att trolla bort både julstress och rester.

Jessica Frej gillar julen men tycker att det mest fokuseras på stress och det vill hon ändra på. Hon vill att vi ska hjälpas åt att återerövra julen och fokusera på det positiva. Genom att ta genvägar och underlätta kan julen bli precis så mysig som det är menat. För Jessica själv räcker det med julmusik, julmust och saffran för att skapa julstämning, massor med saffran!

I Jul hur lätt som helst finns mängder med recept med just saffran, klassiker som hon förenklat och nya rätter som går snabbt att fixa. Jessica bjuder även på en massa smarta tips på resterna som blir över efter julbordet, som kanske annars går i soporna.

Vi bjuder på ett av recepten i boken:

Risalamande med saffran

2 dl rundkornigt ris, grötris
1 tsk salt
1 l mjölk
2 msk smör
1 1/2 g saffran

Koka upp ris, mjölk, smör, saffran och salt i en rymlig gryta.
Sjud gröten med lock på väldigt svag värme i ca 1 ½ timme.
När gröten är färdig, låt den kallna. Servera med saftsås.

Jul hur lätt som helst är en bra present till värden eller värdinna på glöggkvällen eller julfesten!

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita, Recept – Jessica Frej

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today