Du i Fokus
MusikUpplevelser

Harpo gjorde comeback – spelade för välgörenhet

skriv ut
När Mats “Gaffa” Karlsson och Rickard Broberg ber om hjälp så ställer Sveriges artistelit upp. I måndagskväll ställde några av våra mest älskade och välkända artister upp gratis vid en välgörenhetskonsert i Tumba. Intäkterna gick till Stadsmission och temat ” Mission I´m Possible”.

Rickard Broberg är ett välkänt ansikte i Botkyrka och för några år sedan arrangerade han en välgörenhetskonsert där överskottet gick till människor på flykt. Den här gången tog han hjälp av Mats “Gaffa” Karlsson som är gammal musiker med gott om kontakter. Precis som förra gången fick man ihop ett starkt gäng som lockade till fullt hus.

Kvar sedan sist var Bröderna Rongedal som uppgraderats till värdar för kvällen tillsammans med Rebecca Pettersson. En rolig detalj var rimstugan med Jan Johansen och Suzzie Tapper, som även var kvällens hemliga gäst. Rimmandet gick sådär, kan man nog säga.

Eddie Oliva drog ner mest skratt med skrönor om sin första tid i Sverige och anekdoter från sin långa karriär. Publiken bjöds på underhållning i världsklass av bland annat Anne-Lie Rydé, Eddie Oliva, Harpo, Anna Stadling, Lasse Lindbom och kören Soulful. För att inte tala om musikerna Uffe Hedin, Johan Norgren, Tomas Blindberg samt Gaffa. Superproffs allihop!

Det är svårt att ranka artisterna och framträdandena – allt var helt suveränt, men en av höjdpunkterna var när Victoria Broberg teckentolkade Rongedals “Följa oss hem”. Det var ren magi! En annan var när Harpo körde igång sin gamla goding Moviestar och gick ner bland publiken. Vilket jubel!

Överhuvudtaget så var det en skön helkväll med mycket hjärta, värme och kärlek som avslutades med Lasse Lindbloms (och Triads) “Tänd Ett Ljus”. En mysig kväll med ett gott ändamål helt enkelt!

 

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

Visited 25 times, 1 visit(s) today