Limeräkor med pasta
4 portioner
- 300 gr skalade räkor
- 1/2 zucchini
- 1 bit purjolök
- 1 röd paprika
- 1 buljongtärning (fisk)
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl hett vatten
- 1 lime, saft och zest
- 1-2 msk smör
- salt
- peppar
Gör så här:
Kärna ur och tärna paprikan. Tärna zucchinin och finstrimla purjolöken.
Hetta upp smöret i en stekpanna, ha i grönsakerna och fräs 3-4 minuter tills de blir mjuka.
Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet.
Ha i zesten och limesaften, buljongen och grädden i stekpannan och blanda om. Låt småputtra på medelvärme tills det börjar tjockna lite, ca 3-4 minuter. Stäng av plattan, blanda ner räkorna och ta av pannan från plattan – låt räkorna blir varma av den värme som är kvar i pannan.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all sås, om man använder 1 msk smör och rapsolja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Points: 16 P för all sås, om man använder 1 msk smör och rapsolja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 6 - Fdensammamamman