Du i Fokus
Upplevelser

100 år – Jubileumsyra på Hotel Tylösand

skriv ut

Den 5 mars fyller Hotel Tylösand 100 år. Men under 2020 firar man inte bara hundraårsjubileum, man firar även att det är 25 år sedan Björn Nordstrand och Per Gessle tog över som ägare och startade en ny spännande resa. Det hela kommer såklart att firas under hela året – allt under temat ”100 år av kärlek”. Är du 100 år, bor du för 100 kr!

Allt började en liten grupp visionärer som pådrivna av den tilltagande trenden med havsbad redan 1912 hade sökt sig ut till det gamla smugglarnästet vid Tylösand. Där tyckte de sig hittat en idealisk blivande badortsplats där de flesta andra bara såg ett stycke värdelös mark med flygsand.

Men visionärerna vann och så har det fortsatt genom åren. Med hovfotograf Johan Hallberg i spetsen byggdes redan 1915 ett värdshus som 1931 fick sällskap av två mäktiga funkisbyggnader i form av Restaurang och Hotell Tylöhus och sedan dess har Tylösand bara fortsatt att ta en allt större plats i hjärtat såväl hos halmstadsborna som övriga svenskar och tillresta gäster från andra länder.

För 25 år sedan tog Per Gessle och Björn Nordstrand över som ägare. Den gemensamma nämnaren var rötterna i Halmstad, känslan för Hotel Tylösand och övertygelsen om att de skulle kunna göra något spännande av hotellets framtid. Och som Per Gessle sa: ”Jag har ju spenderat en mindre förmögenhet i baren så det är väl inte mer än rätt att jag får en chans att få tillbaka lite pengar.”

Den något oväntade konstellation mellan affärsmannen Nordstrand och den internationella popstjärnan Gessle visade sig vara precis den vitamininjektion som Hotel Tylösand behövde för att skriva det kanske mest spännande kapitlet i sin historia. Hotel Tylösand har under de senaste 25 åren förvandlats till en unik hybrid av modernt hotellboende med 230 rum, Sveriges största fotokonstgalleri, prisvinnande spa och konferenser året om.

Jubileumsåret kommer att firas med en stor utställning på hotellet – ”100 år av kärlek” – plus en lång rad andra aktiviteter, som t ex en ny dokumentärfilm. Dessutom har ett upprop gått ut som enligt jubileumstemat ”100 år av kärlek” söker efter hotellgästernas bästa kärlekshistorier genom decennierna.

I övrigt blir det ett smörgåsbord av aktiviteter där det mesta kostar en hundring!

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today