Limeräkor med pasta

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr skalade räkor
  • 1/2 zucchini
  • 1 bit purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 lime, saft och zest
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Kärna ur och tärna paprikan. Tärna zucchinin och finstrimla purjolöken. Hetta upp smöret i en stekpanna, ha i grönsakerna och fräs 3-4 minuter tills de blir mjuka. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Ha i zesten och limesaften, buljongen och grädden i stekpannan och blanda om. Låt småputtra på medelvärme tills det börjar tjockna lite, ca 3-4 minuter. Stäng av plattan, blanda ner räkorna och ta av pannan från plattan – låt räkorna blir varma av den värme som är kvar i pannan.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare

Mitt WW: Grön 17, Blå 15, Lila 15 för hela såsen om man använder 1 msk smör och rapsolja och 4%-ig matlagningsgrädde.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita