Du i Fokus
Hälsa & MotionUpplevelser

Nya VANA Spa – mysigt tillhåll i Vasastan

skriv ut
Nu har VANA spa och gym öppnat på Elite Palace Hotel i Stockholm. Här kan medlemmar, hotellgäster och alla som arbetar eller bor i området träna, äta något hälsosamt och koppla av med bad, bastu och behandlingar.

 

VANA är beläget i Vasastan på Elite Placa Hotells nedre plan. Huset byggdes 1958 och var från början ett lyxigt showroom för Mercedes Benz. Arkitekten Per Öberg tog utgångspunkt i historien när han ritade interiören till den nya delen.

– Vi har hämtat inspiration för de mer aktiva och sociala delarna i den ursprungliga byggnadens mid-century modern-stil, medan den rekreativa delen har inspirerats av spahotell som ”The Swim Club” i Palm Springs i Kalifornien, säger Per Öberg.

Här finns en rejält tilltagen och välutrustad träningsavdelning med cardio- och gymmaskiner, fria vikter och andra redskap samt möjlighet till personlig träning.

 

 

I den stora spa-avdelning finns en stor pool samt en jacuzzi med tillfälle till avkoppling i skönt stoppade möbler framför en öppen eld. Här finns även en tyst del, finsk bastu samt ångbastu. Självklart finns här även flera behandlingsrum med tillfälle till behandlingar enligt Kerstin Florians spa-koncept.

Allt trivsamt inrett i trivsamt sobra färger. Riktigt fint och stilfullt. Avkopplande är ett ord som gärna återkommer när man går runt och tittar, en plats där man verkligen kan ladda batterierna. Och här är väldigt tyst och lugnt, det råder nämligen en åldersgräns på 16 år, utom någon timma här och där.

 

VANA på Elite Palace i Stockholm är den första av fyra exklusiva spa- och träningsanläggningar som Elite Hotels nu bygger runt om i landet. Näst på tur står Södertälje och därefter följer Karlstad och Skellefteå.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 98 times, 1 visit(s) today