Du i Fokus
Hem & Inredning

Rusta för skönt balkonghäng våren 2020

skriv ut
Att inreda balkongen har aldrig varit enklare! Bland Rustas nyheter för vår- och försommar 2020 ligger fokus på snygga och platseffektiva möbler, dekorativa detaljer och textilier för utomhusbruk.

I mars fylls Rustas varuhus med nyheter för stundande balkongliv. Intresset för att inreda balkongen är större än någonsin, vilket ställer krav på såväl design som material och funktion.

Nyheten Amsterdam, en nätt tvåsitssoffa i underhållsfri aluminium med snygga detaljer i mesh, är en lättskött möbel som med fördel kompletteras med fåtöljer och bord ur samma serie. Genom att byta plats på ryggstödet förvandlas soffan snabbt till en schäslong.

– Våra kunder vill använda balkongen för skönt häng, och loungemöbler i olika storlekar är något som efterfrågas i allt större utsträckning, gärna i underhållsfria material, säger Madelene Bishti, produktchef för utemöbler.

Nya loungemöbeln Lissabon i konstrotting går att skräddarsy efter yta och behov tack vare moduler. För den lilla balkongen är ett caféset fortfarande vinnaren och favoriten Antibes kommer i vår i en härligt lindblomsgrön kulör.

I sortimentet finns flera smidiga bord, som Lilly med praktiskt handtag. Här finns även en stilren drinkvagn i svart stål samt flera stapelbara stolar, som nyheten Prag med sits och rygg i konstrotting. Ett nytt insynsskydd i kraftig bambu gör det lätt att skärma av mot nyfikna grannar.

Sätt stilen med textilier och solcellsbelysning

Balkonggolvet får snabbt ny känsla med golvtrall i FSC-märkt akacia eller plattor i stenimitation och en matta i sisallook. Textilier för utomhusbruk får allt större fokus och i vår utökas sortimentet av sittdynor och prydnadskuddar med flera spännande mönster.

– Vi ser att våra kunder gärna flyttar med sig sin inredningsstil ut på balkongen, vilket kräver textilier och detaljer som går i harmoni med rådande inredningstrender. Detta har vi tagit fasta på i sommarens sortiment, säger Madelene Bishti.

Med hjälp av solcellsbelysning skapar du en plats att njuta av även när solen gått ned. Populära modellen Crystal kommer i vår i nya färger. För den som vill sätta personlig prägel på balkongen finns risbollar med fina mönster och roliga kattlampor som tänds vid mörkrets intåg.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 40 times, 1 visit(s) today