Kassler och ananas i ugn

skriv ut
70-talet är tillbaka! Enkelt och väldigt gott!

4 portioner
  • 500g Kassler
  • 1 burk ananas 225 g
  • 1 dl riven ost
  • oregano

Sås:

  • ananas spad
  • 1 msk chilisås
  • 2 dl vatten
  • halv buljongtärning, kött/kalv
  • 1 msk majsstärkelse
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Putsa kasslern och skär den i åtta lika stora skivor. Lägg skivorna i en ugnsfast form. Öppna burken med ananas och spara juicen. Lägg ananasskivorna ovanpå kasslern, strö över den rivna osten och krydda med oregano.

Antingen häller du nu ner juicen i ugnsformen som spad eller häller juicen i en kastrull, spär med vatten som du har rört ut maizenan i, rör ner chilisåsen och en halva buljongtärningen. Låt koka ihop.

Ställ formen i ugnen och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått lite färg.

Om du har gjort sås så ha i spadet som bildats i formen ner i kastrullen, för mer smak.

Servera med ris och grönsaker.

Smaklig måltid!

För er viktväktare:

Points: 19 P för allt, om man använder 10%-ig riven ost. Lägg till P för ris.

Personliga Points: 19 PP för allt, om man använder 10%-ig riven ost. Lägg till PP för ris.

MittWW: Grön 5 , Blå 5, Lila 5 per portion med 17%-ig riven ost. Gör du sås så blir det fortfarande 5 per portion. Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita