Kassler och ananas i ugn
70-talet är tillbaka! Enkelt och väldigt gott!
4 portioner
- 500g Kassler
- 1 burk ananas 225 g
- 1 dl riven ost
- oregano
Sås:
- ananas spad
- 1 msk chilisås
- 2 dl vatten
- halv buljongtärning, kött/kalv
- 1 msk majsstärkelse
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Putsa kasslern och skär den i åtta lika stora skivor. Lägg skivorna i en ugnsfast form. Öppna burken med ananas och spara juicen. Lägg ananasskivorna ovanpå kasslern, strö över den rivna osten och krydda med oregano.
Antingen häller du nu ner juicen i ugnsformen som spad eller häller juicen i en kastrull, spär med vatten som du har rört ut maizenan i, rör ner chilisåsen och en halva buljongtärningen. Låt koka ihop.
Ställ formen i ugnen och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått lite färg.
Om du har gjort sås så ha i spadet som bildats i formen ner i kastrullen, för mer smak.
Servera med ris och grönsaker.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 19 P för allt, om man använder 10%-ig riven ost. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se