Tortillapaj med räkor
4 portioner (2 pajer)
- 2 tortillabröd (stora)
- 1 rödlök
- 200 gr grön sparris
- 400 gr skalade räkor
- 4 tsk smör & rapsolja
- 3 ägg
- 200 gr grekisk yoghurt
- 2-3 msk hackad dill
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Tag två formar a ca 20 cm i diameter. Smörj varje form med en tesked vardera av fettet. Lägg i ett bröd i vardera formen, tryck ut det så gott det går mot kanterna. Ställ in i ugnen 5 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
Finhacka rödlöken och skör sparrisen i mindre bitar. Fräs lök och sparris i resten av fettet, salt och peppra. Vispa ihop äggen och yoghurten till en äggstanning, salt, peppra och bland ner dillen. Fördela sparrisfräset jämnt i de bägge formarna. Ha i räkorna och häll försiktigt över äggstanningen så den går upp till kanten men inte svämmar över. Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
Låt svalna, skär i bitar och servera gärna med en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Personliga Points: 17-30 för hela, om man använder Larsas fettfira Grekiska Yoghurt.
Mitt WW: Grön 5, Blå 4 per portion om man använder Larsas fettfira Grekiska Yoghurt och Santa Marias Tortillabröd.
SmartPoints Flex: 4 SP Flex per portion om man använder Larsas fettfira Grekiska Yoghurt och Santa Marias Tortillabröd.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita