Sommarfräsch Rabarberfromage
4 portioner
- 4 gelatinblad
- 5 dl lättmjölk
- 300 gr skalad rabarber
- 1 msk socker
Gör så här:
Skär rabarbern i mindre bitar. Koka i kastrull tillsammans med sockret tills rabarbern är mjuk. Smaka av med socker och tillsätt mer om det behövs. Låt svalna och ställ i frys tills den börjar stelna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min eller enligt anvisningar på paketet. Sjud 2 dl mjölk, lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta i mjölken. Vispa resten av mjölken och den kalla rabarbern någon minut och tillsätt sedan gelatinblandningen. Vispa ytterligare några minuter till en fluffig massa.
Häll upp i portionsformar och ställ i kyl 1-2 timmar eller tills fromagen stelnat.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 6 P för hela satsen om man använder lättmjölk och sötströ istället för strösocker.
Points: 6 P för hela satsen om man använder lättmjölk och sötströ istället för strösocker.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Gott och enkelt i solen!