Du i Fokus
Mode & Skönhet

Kända profiler tolkar KappAhls nya kollektioner

skriv ut

Från augusti och framåt släpper KappAhl höstens kollektioner. För att presentera dem på ett nytt sätt bad företaget kända profiler göra en personlig tolkning av kollektionerna. Resultatet blev en spännande och nyskapande blandning – från papper till ballerinor.

Modedesignern Bea Szenfeld, Penny och Anitha Schulman, norska modeprofilen Janka Polliani och stylisten Sara Biderman fick i uppdrag att, med fria tyglar tolka KappAhls höstkollektioner. Resultatet blev allt ifrån Paris-inspirerade uttryck till kreationer i papper.

Kännetecken för min design är att de är experimentella och ofta i ovanliga material – nästintill på gränsen till konst. Min tolkning av kollektionen är därför gjord i papper med inspiration från höstens regn och åskmoln, som jag tycker är oerhört vackert, berättar Bea Szenfeld.

Höstens kollektion är en blandning av kvinnligt, sofistikerat, lättmixat och bekvämt i härliga färger som rosa, grått, brunt och svart.

360-graders videomaterial har producerats för att få en inblick i profilernas känsla och resonemang. Här kan vi följa personerna bakom kulisserna och få en glimt av deras kreativa värld. Se videomaterialet HÄR.

Utställningen finns tillgänglig på KappAhl.com. Höstens kollektioner från KappAhls finns i butik och online från början av augusti 2017.

 

Text – KappAhl, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 2 times, 1 visit(s) today