Fläskytterfile med ostmos
- 700 g potatis
- 3 morötter
- 1-2 broccolistånd
- 1 dl riven ost 17 %
- 500 g fläskytterfilé
- grillkrydda
- 2 tsk rapsolja
- ev lite färsk persilja
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar för snabbare kokning. Koka den i lättsaltat vatten. Ansa broccolin och dela den i mindre buketter. Skala morötterna och dela i mindre bitar. Koka även dem men inte alltför länge, de ska ha tuggmotstånd.
Häll av det mesta av vattnet från potatisen, men spara typ 2-3 matskedar så att moset blir lite fluffigare. Vispa upp potatisen till ett luftigt mos. Salta och krydda efter smak. Blanda i den rivna osten och smaka av. Hur mycket ost du ska använda beror helt på hur stark smak din ost har. Prova dig fram. Skär ytterfilén i bitar. Stek den i oljan och krydda med grillkrydda och eventuellt salt.
Servera köttet med mos, broccoli, morötter och eventuellt lite hackad persilja över moset. Smaklig måltid.
Till er viktväktare:
Mitt WW: Grön 7, Blå 7 per portion
SmartPoints Flex: 7 SP Flex per portion
SmartPoints: 7 SP per portion
Recept och bild – Nadjaskitchen