Du i Fokus
Mat & Dryck

Potatiskaka i portionsformar

skriv ut
4 portioner
  • 6  potatisar (medelstora till stora)
  • 2 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl parmesanost + valfri mängd till gratineringen
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skala potatisen och skär den i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet, låt ånga av en liten stund. Sätt ugnen på 200 grader.

Pressa potatisen ner i en bunke och riv ner osten, tillsätt grädde, senap och äggen. Krydda med lite salt och peppar. Blanda ihop till en slät smet.

Fördela smeten i fyra portionsformar, strö lite parmesan ovanpå och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten är gyllenbrun.

Servera med valfritt tillbehör.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 8 P för allt om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för osten till gratineringen.

Points: 17 P för allt om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för osten till gratineringen.



Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 1 760 times, 1 visit(s) today