Kycklingfilé med sötpotatismos

skriv ut
4 Portioner

  • 600 gr kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin

Mos

  • 800 gr sötpotatis
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 bit ingefära, ca 1-2 cm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 apelsin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3-4 dl vatten
Gör så här:

Skala och tärna sötpotatisen.

Skala och skiva lök och fräs i olja i en stor gryta. Riv ner ingefära och pressa i vitlök.

Tillsätt sötpotatisen, pressad apelsin, buljongtärning och vatten. Koka upp och koka tills potatisen är mjuk. Häll av vätskan, men spara den. Pressa sötpotatisen och späd med vätskan till lagom konsistens.

Stek kycklingen i margarinet, salta och peppra. Servera med sötpotatismoset och grönsaker.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 7, Blå 6 per portion.

SmartPoints Flex: 6 Sp Flex per portion

SmartPoints: 7 Sp per portion

 

Recept – Viktväktarna, bild – Marlene Rindå Jikita