Du i Fokus
Mat & Dryck

Halloumi- och ramslökspasta

skriv ut
4 portioner
  • 1 pkt halloumi (150gr)
  • 1 pkt cocktailtomater (ca 250 gr)
  • 20-30 blad ramslök med stjälk
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 dl frysta edamamebönor
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka bönorna i lättsaltat vatten och ta ut dem ur skidorna om det inte redan är gjort. Ställ åt sidan.

Skär tomaterna i halvor, grovhacka ramslöken (även stjälken) och tärna halloumin.

Häll ner grädden och ha i halloumin i en kastrull, koka upp, dra ner värmen och låt småputtra några minuter. Häll i tomaterna och tillsätt halloumin. Rör försiktigt ihop allt, utan att ha sönder tomaterna, och låt småputtra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta, toppa med en näve edamamebönor och färska cocktailtomater.


För er Viktväktare:

Points: 28 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.



Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 26 times, 1 visit(s) today