Lax i tomat- och chilisås
4 Portioner
- 500 gr lax
- 4 dl matlagningsgrädde
- 250 gr körsbärstomater
- ca 100 gr purjolök
- 100 gr chilisås (tomat)
- 1 fiskbuljongtärning
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra laxen på bägge sidorna och lägg den i en ugnsfast form.
Hacka purjolöken och strö hacket över fisken. Dela körsbärstomaterna på hälften och fördela dem över fisken. Smula ner buljongtärningen i en bunke, tillsätt matlagningsgrädden och chilisåsen samt salt och peppar. Blanda ihop och häll över fisken.
Gratinera i ugn ca 15-20 minuter. Servera med kokt potatis.
För er Viktväktare:
Points: 14 P för hela formen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatisen.
Personliga Points: 14-42 PP för hela formen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatisen.
Mitt WW: Grön 34, Blå 12, Lila 12 för hela formen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för potatisen.
Recept – Marin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita