Du i Fokus
Mat & Dryck

Lax i tomat- och chilisås

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr lax
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 250 gr körsbärstomater
  • ca 100 gr purjolök
  • 100 gr chilisås (tomat)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Salta och peppra laxen på bägge sidorna och lägg den i en ugnsfast form.

Hacka purjolöken och strö hacket över fisken. Dela körsbärstomaterna på hälften och fördela dem över fisken. Smula ner buljongtärningen i en bunke, tillsätt matlagningsgrädden och chilisåsen samt salt och peppar. Blanda ihop och häll över fisken.

Gratinera i ugn ca 15-20 minuter. Servera med kokt potatis.

För er Viktväktare:

Points: 14 P för hela formen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatisen.

Personliga Points: 14-42 PP för hela formen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatisen.

Mitt WW: Grön 34, Blå 12, Lila 12 för hela formen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för potatisen.

Recept – Marin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 812 times, 1 visit(s) today