Du i Fokus
Dryck

Säg det med tulpaner – Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

skriv ut
Tulpansäsongen är här! Den inleds på Tulpanens dag den 15 januari och håller på ända fram till påsk. Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är ett mousserande vin som presenteras i en  vackert designad flaska, utsmyckad med just tulpaner, som passar utmärkt på bordet eller som gå-bort-present under tulpansäsongen. 

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är ett mousserande vin från Spanien gjord på druvorna trepat och pinot noir. Vinet är fruktig med bra balans och passar bra att dricka som aperitif och sällskapsdryck. Den passar även ypperligt till rätter med fisk eller ljust kött och gör sig bra till exempelvis en matigare varmrökt laxsallad. Smaken är fruktig med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple. Doften är medelstor med inslag av röda bär, solmogna hallon, granatäpple, blommor och en fläkt av rostat bröd.

Producenten Bodegas Jaume Serra ligger inte långt ifrån Barcelona och är vackert belägen högt upp på en kulle med utsikt över Medelhavet. Vinföretaget grundades 1934 och deras främsta varumärke är Jaume Serra och Viña del Mar.

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som tillverkas enligt den traditionella metoden och kan komma från ett antal godkända områden. Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen på flaska måste vinet lagras med jästfällningen i minst 9 månader. Det görs i djupa underjordiska källare med en konstant temperatur på 16 grader.

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är gjord på druvorna trepat och pinot noir och här är det hallon och granatäpple som dominerar doft och smak, samt inslag av jordgubbar. Den brödiga karaktären finns också här som ett bevis på att den andra jäsningen skett på flaska.

Drycken kommer i en flaska beprydd med rosa tulpaner, vilket gör den till en perfekt gå-bort-present. Här får gästen blommor och bubbel på samma gång, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Altia.

Vinet passar utmärkt att avnjuta som det är, som aperitif och sällskapsdryck. Till mat trivs det bra med lätta fisk- och skaldjursrätter såsom toast Skagen och råraka med rom, smetana och citron.

Dess vackra utsida med rosa tulpaner kommer bokstavligt få alla tillställningar att blomstra.

 

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé
Artikelnr: 75912
Pris: 89 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild Pressmaterial

 

Visited 26 times, 1 visit(s) today