Pasta med bacon- och spenatsås

skriv ut
4 portioner
  • 1 stor burk majskorn (häll av vätskan)
  • 1 röd chili
  • 1 kruka basilika
  • 1 stor gul lök
  • 120 gr bacon
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 200 gr spenat
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Hacka lök, bacon och chili. Börja med att fräsa baconet i en stekpanna, den detta börjar släppa fett har man i löken och chilin och fortsätter att fräsa tills löken  är mjuk.

Tillsätt grädden och majsen och låt koka upp. Ha i spenaten och låt koka ner i såsen. Hacka basilikan, dra av stekpannan från värmen och tillsätt basilikan. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 33, Blå 24, Lila 24 för all sås. Lägg till Sp för pasta

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita