Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta pomodoro med burrata

skriv ut

Burrata blir allt vanligare både på menyer och i recept. Burrata är en ost som ser ut som mozzarella men har ett krämigt inre som rinner ut när man delar den. Nu finns den både som en stor boll som passar bra att dela och som mindre Burratina som blir fin vid servering.

4 portioner
  • 1-2 Burrata eller 4 Burratina
  • 2 burkar plommontomater
  • 1 gul lök
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs dem i olja tills de börjar bli mjuka. Tillsätt tomaterna, sockret och lite salt, blanda om och låt småkoka tills det blir en krämig konsistens och nästan all vätska är borta. Finhacka basilikabladen, ta av kastrullen från värmen och blanda ner basilikan i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera såsen tillsammans med pasta och fördela burratan jämnt över portionerna, eller en burratina per portion.




För er Viktväktare:

Points: 5 P för all sås om man använder 1 msk olivolja. En Burrata är 14 P, delas på antalet portioner, eller en Burratina som är 6 P. Lägg till P för pasta.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – dufokus.se


Visited 718 times, 1 visit(s) today