Melonsallad med havreris och fetaost
4 portioner
- 100-150 gr bladspenat
- 1 stor röda lök
- 1,3 dl okokt havreris (ca 120 gr)
- 1/2 galiamelon
- 200 gr fetaost
- 250 gr plommontomater
- ca 20 svarta oliver
- 1-2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Tillaga havreriset enligt instruktioner på förpackningen. Dela plommontomaterna på hälften, finhacka löken, tärna melonen och blanda ihop dessa samt alla de andra ingredienserna i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 25 P för all sallad om man använder apetina salladsost 3% och 1 msk olja.
Points: 25 P för all sallad om man använder apetina salladsost 3% och 1 msk olja.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 172 times, 1 visit(s) today