Somrig sallad med lax och sparris
4 portioner
- ca 100 gr blandsallad
- 1 stor rödlök
- 2 knippen grön sparris
- 200 gr gravad eller rökt lax
- 2 pkt cocktailtomater
- Vattenmelon
- 1 fänkål
Sås:
- 2 dl Turkisk Yoghurt
- 1 burk rom
Gör så här:
Dela fänkålen, ta bort roten och skiva tunt. Lägg i isvatten i 30 minuter, så den blir krispig. Spara de gröna kvistarna till garnering.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter tills den är mjuk. Häll av vattnet, kyl ner och skär i mindre bitar.
Dela löken och skiva den tunt. Dela cocktailtomaterna i halvor. Tärna vattenmelonen och skär laxen i mindre bitar.
Lägg sallad i botten och de andra ingredienserna ovanpå. Toppa gärna med kvistar från fänkålen.
Servera med turkisk yoghurt och rom och gärna ett gott bröd.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 0 P för allt inkl sås, om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt. Lägg till P för ev bröd.
Points: 0 P för allt inkl sås, om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt. Lägg till P för ev bröd.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden