Du i Fokus
Dryck

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals

skriv ut

Nu är årets upplaga av sommarvodkan Koskenkorva Vodka 7 Botanicals här. Med sin smakrika och expressiva insida samt blomstrande och expressiva utsida hyllar skapelsen Nordens ljus och långa sommarnätter. Dessutom är den ett tydligt tecken på att det blir sommar även i år.

Sedan början av 1950-talet har invånarna i byn Koskenkorva i sydvästra Finland samlats för att producera en klar och len vodka. Sedan ännu längre har det firats midsommar både i Sverige och i Finland där vissa ritualer kring midsommarnatten har framhävts. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man sedan lägger under huvudkudden, blomster som ska få oss att drömma om vår framtida äkta hälft. I Koskenkorva Vodka 7 Botanicals sammanflätas det gedigna hantverket med midsommarens gåtfullhet och resulterar i en fantastisk produkt både invändigt som utvändigt.

Årets begränsade upplaga är den fjärde i ordningen i serien som nu kan ses som en sommartradition. Den unika sommarvodkan har sedan den introducerades belönats med flera prestigefulla priser i den framstående tävlingen Spirits Business Vodka Masters varav en guldmedalj 2021.

Doft och smak i 2023 års utgåva kännetecknas som tidigare av klassiska uppfriskande citrusaktiga aromer samt inslag från växtriket. I år består de blommiga och örtiga tonerna av björk, tranbär och ljung samt en fläkt av granskott och ängsöt, även kallad ängarnas drottning. Utöver detta finns tydliga och förtjusande toner av rökighet i både doft och smak, en tribut till de traditionsenliga midsommareldarna i Finland.

– Konsumenter värdesätter genuina produkter som är kopplade till en specifik plats och som bär på och berättar en historia. Därför är jag otroligt stolt över att kunna presentera årets version av den här vodkan som gör just det. Det här är ett måste till sommarens tillställningar och avnjuts bäst som en shot eller som bas i en läcker sommardrink, säger Heini Suominen, Senior Brand Manager på Anora.

Liksom tidigare upplagor presenteras vodkan i en designad glasflaska med underskön och blomsterbeprydd etikett och med den unika träkorken som är varumärkets signum.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en nyhet sedan den 2 maj och den begränsade upplagan kan lätt beställas till din närmaste Systembolagsbutik.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals 2023
Ursprung: Koskenkorva, Finland
Artikelnr: 54428
Pris: 199 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 11 times, 1 visit(s) today