Du i Fokus
Mat & Dryck

Kycklingkroketter

skriv ut
Ca 30- 40  st
  • 500 g grillad tärnad kyckling, gärna ekologisk Bosarpskycklingfilè från Kronfågel
  • 100 g Vetemjöl
  • 100 g Smör
  • 200 g Standardmjölk
  • 50 g Svart perigordtryffel
  • 15 g salt
  • 3 g Finmalen svartpeppar

Till panering

  • 4 st  vispat ägg
  • 500 g Panko (Japanskt ströbröd)
  • 2 dl vetemjöl

Till fritering

  • 2 l Fritösolja eller matolja
Gör så här:

Dag 1

Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjölet och låt skjuda under omrörning ca 5 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning, låt sedan skjuda ca 5 minuter, det ska bli mycket tjockt. Tillsätt den tärnade bosarpskycklingen, saltet, pepparn och riv i den svarta perigordtryffeln, blanda väl och lägg i en bunke och plasta mot ytan av smeten så att det inte kommer luft mot den. Kyl över natt i kylskåp.

 

Dag 2

Rulla smeten i ca 25-30g bollar och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, låt sedan vila i kylskål ca 1 timme.

Sen är det dags att panera, börja med att rulla bollarna i vetemjölet, sedan i det vispade ägget och slutligen i panko. Se till att det är ordentligt panerat och inga hål i panaden för då läcker bollarna vid fritering, hittar du hål så vänd ytterligare ett varv i ägg och panko.

Värm sedan oljan till 170 grader och fritera bollarna ca 2-3 minuter, låt sedan rinna av på papper.

 

Recept -Lars Larsson Produktionschef på Urban deli Catering, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 22 times, 1 visit(s) today