Lövbiffsgryta med rosépeppar

skriv ut
6 Portioner
  • 800 gr lövbiff
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 buljongtärningar (kött)
  • 1 dl hett vatten
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk konjak
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt
Gör så här:

Strimla lövbiffen, finhacka löken, pressa vitlöken, mortla rosépepparn.

Hetta upp hälften av fettet i en stekpanna och bryn köttet lite snabbt. Ha i resten av fettet, löken och vitlöken och fortsätta bryna en liten stund. Blanda ut buljongtärningarna i det heta vattnet och majsstärkelsen i det kalla vattnet. Tillsätt detta i pannan, samt övriga ingredienser, utom persiljan.

Blanda om och låt småputtra i ca 5 minuter, tills grytan har en lagom krämig konsistens. Smaka med salt om det behövs. Dra av från plattat och blanda ner persiljan, spara lite till garnering.

Servera med pasta eller ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 25, Blå 25, Lila 25 för hela grytan om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för pasta/ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita