Simple Feast matkasse
Simple Feast är en matkasse med enbart växtbaserade maträtter. Man väljer mellan vegetariska eller veganska rätter, Family Fest eller Green Feast. Alla rätter är helt ekologiska och innehåller enkla, rätter för tre kvällar i veckan. Alla redo att serveras på 10 minuter. Man har tänkt på det mesta, till och med förpackningar som är gjorda på växtfibrer från majs, socker och potatis. Skulle det behövas en kylklamp, packar de en tetra med fryst vatten som sedan kan användas som måltidsdryck.
Till kassen här även en app, Min Mat, där man kan läsa mer om de olika rätterna, näringsberäkningar, innehållsförteckningar och instruktioner för hur man förbereder maten. Med enkla klick hanteras ens abonnemang och man kan leta efter recept skapade av välkända kockar som tex Marcus Samulesson. Här kan man också lära sig smarta matlagningstekniker och delta i matlagningsklasser. Det är inte bara en matkasse alltså, utan med lite extra allt.
Vi på Du i Fokus brukar vara snabba på att berätta om nyheter, men den här har vi väntat lite med. Vi ville vänta tills den kunde levereras till flera delar i Sverige än bara Stockholm, men än har det inte blivit så tyvärr. Maten är väldigt god och menyerna välkomponerade, därför skulle vi även önska en kasse för alla vardagar i veckan.
Här är ett av recepten från Simple Feast matkasse:
Tomatsallad med marinerad tofu och rödlöksvinägrett, 4 personer
MARINERAD TOFU
• 2 tsk extra jungfruolivolja
• 1 tsk citronjuice
• 1⁄4 tsk fint havssalt
• Nymalen svartpeppar
• 60 g fast tofu, smulad
• 1⁄4 tsk bjäst, rostad
RÖDLÖKSVINÄGRETT
• 2 msk druvkärnolja
• 2 msk extra jungfruolivolja
• 2 msk äppelcidervinäger
• 1 tsk agavesirap
• 1⁄4 tsk fint havssalt
• Nymalen svartpeppar
• 2 msk rödlök, finhackad
• 600 g tomater
• Oregano
Gör såhär
MARINERAD TOFU
1. Blanda olja, citronjuice, salt och peppar i en liten skål.
2. Vänd ner tofu och bjäst i marinaden och se till att de blandas väl.
3. Låt dra i rumstemperatur i en halvtimme.
RÖDLÖKSVINÄGRETT
1. Vispa ihop båda oljorna, ättika, agavesirap, salt och peppar i en liten skål och rör sedan i löken.
SERVERING
1. Skär tomaterna i skivor eller klyftor. Klappa torra med en bit hushållspapper om det behövs.
2. Lägg upp tomaterna och marinerad tofu på tallrikar eller på ett stort fat.
3. Ringla rödlöksvinägrett över med en sked och garnera med oregano.
Text – Marlene Rindå Jikita, Recept och Bild – Simple Feast