Du i Fokus
Dryck

La Boca Rosé – för varma sommarkvällar

skriv ut
När solen och värmen kommer är det dags att öppna rosén! Våren bjuder på en mängd spännande nyheter, som bla La Boca Rosé – ett rosa fruktigt vin med Fairtradestämpel. 

Producenten bakom La Boca Rosé är det familjeägda företaget Montlaiz som har sina vinodlingar runt de snötäckta Anderna i Argentina.Vinet är Fairtradecertifierat, vilket innebär att när man som konsument bidrar till att odlare och anställda får bättre ekonomiska villkor, främjar demokrati och organisationsrätt samt motverkar barnarbete. Läs mer på www.info.fairtrade.net

Vinet har precis som boxen en orangerosa färg, inspiration till boxens design är hämtad från stadsdelen La Boca i Buenos Aires och de vackert målade husen som ligger i de gamla kvarteren. Druvorna växer i den vackra orten Mendoza och skördas för hand i mitten av februari.

La Boca Rosé är ett torrt, ungdomligt, friskt och fruktigt rosévin med inslag av smultron, hallon, persika och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsvin, till fisk- och kycklingrätter, olika typer av sallader eller rätter av ljust kött. Ett lättdrucket vin som passar en varm sommarkväll.

Artnr: 3155

Pris: 199 kr/3liter

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today