Sommarfräsch Rabarberfromage

skriv ut
4 portioner
  • 4 gelatinblad
  • 5 dl dl lättmjölk
  • 300 gr skalad rabarber
  • 1 msk socker
Gör så här:

Skär rabarbern i mindre bitar. Koka i kastrull tillsammans med sockret tills rabarbern är mjuk. Smaka av med socker och tillsätt mer om det behövs. Låt svalna och ställ i frys tills den börjar stelna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min eller enligt anvisningar på paketet. Sjud 2 dl mjölk, lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta i mjölken. Vispa resten av mjölken och den kalla rabarbern någon minut och tillsätt sedan gelatinblandningen. Vispa ytterligare några minuter till en fluffig massa.

Häll upp i portionsformar och ställ i kyl 1-2 timmar eller tills fromagen stelnat.

 

För er Viktväktare: 8 SP för hela satsen om man använder lättmjölk och sötningsmedel istället för strösocker.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita