Skinkgryta med palsternacka och äpple

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr rökt skinka
  • 1 hackad lök
  • 3 skivade morötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 skivad palsternacka
  • 1 liten zucchini
  • 1 tsk currypasta
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk maizena
  • 1 dl hett vatten + 2 dl kallt vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 stort tärnat äpple
Gör så här:

Skär köttet i smala strimlor. Fräs lök, vitlök  och currypasta tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt skinkan, morötterna, zucchini och palsternackan och låt fräsa ihop ett par minuter. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll över detta samt grädde i grytan. Låt allt koka ihop ca 10 minuter. Bland ut maizenan i det kalla vattnet och häll över i grytan. Tillsätt äpplet och låt koka tterlgare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med kokt pressad potatis.

 

För er Viktväktare: 5 SP Flex per portion om man använder 1 msk smör och 4%-ig matlagningsgrädde, lägg till SP för potatis eller potatismos.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita