Du i Fokus
Dryck

Världskända idrottsprofiler lanserar premiumgin

skriv ut

Den finska F1-legendaren Valtteri Bottas och OS-cyklisten Tiffany Cromwell från Australien är ett av idrottsvärldens mest berömda par. Deras framgångar inom respektive sport må vara vida omtalade, men mindre känt är troligen parets gemensamma passion för premiumgin. Tillsammans lanserar de denna unika O/\TH Gin, en hyllning till det oväntade där ”Sisu” möter ”Aussie True Grit”. Tack vare innovativ vakuumdestillering är resultatet en elegant gin med toner av såväl australienska äpplen som finsk havre.

”O/\TH Gin är en hyllning till oss själva, våra nära och kära och våra respektive hemländer” – Valtteri Bottas
”Vi ville skapa en premiumgin tillsammans som förkroppsligar våra kulturella arv från Australien och Finland” – Tiffany Cromwell

O/\TH Gin är en förening av sinnena mellan två elitidrottare och två motsatta kontinenter, de stundtals extremt kalla förhållandena i Finland och den bitvis oförlåtande värmen i Australien. Tanken med det unika receptet är att lyfta fram mjukheten från havre som växt på familjen Bottas åkrar i Finland, kombinerat med krispigheten från de berömda Adelaide-odlade äpplena nära Tiffanys hemstad Stirling i Australien. Genom att vakuumdestillera ingredienserna tillsammans skapas en oemotståndligt len gin i New Western-stil.

Den mjuka och runda smaken som uppstår när man kombinerar traditionell gintillverkning med modern destillationsteknik är det som utmärker O/\TH Gin. En kombination av tre olika destillat resulterar slutligen i en blommig, kryddig och fruktig gin med lätta pinjetoner på toppen.

Ginbasen består av noggrant utvalda ingredienser, havre och enbär. Äppelskalen ger en sista, distinkt touch” beskriver Cromwell.

Vakuumdestillationen gör det nämligen möjligt att behålla havrens naturliga mjukhet, då detta sker under lägre temperatur. Denna innovativa process ger spriten en naturlig mjukhet utan tillsatt socker, vilket resulterar i en glutenfri och ketovänlig premiumprodukt. O/\TH Gin är således perfekt i en Gin & Tonic eller en Negroni, men den höga kvaliteten gör den fullt njutbar även i sin rena form.

O/\TH Gin har distinkta basnoter av havre som inte bara ger en unik smak, utan även karaktär och en fin mjukhet, utvecklar Bottas.

Tiffany berättar med egna ord om hur fröet till O/\TH Gin såddes:

Jag och Valtteri upptäckte en gemensam passion för Gin & Tonic redan när vi träffades första gången. Detta ledde senare till att vi började samla på oss gin under våra resor. Vi var ständigt på jakt efter lokala smaker och ginsorter som var unika för de platser vi reste till. En dag när vi avnjöt en Gin & Tonic tillsammans började vi prata om hur kul det skulle vara att skapa vår alldeles egna gin. En gin som speglade våra bakgrunder och faktumet att vi är uppväxta på motsatta sidor av jorden. Så började resan och arbetet med att skapa O/\TH Gin, som alltså speglar oss och vår speciella relation. Vi har därefter haft turen att få arbeta med fantastiska människor längs vägen som hjälpt oss att skapa den perfekta ginen och nu ser vi verkligen fram emot att resten av världen också ska få smaka den.

Läs mer om O/\TH Gin här: https://oathgin.com/about/


O/\TH Gin
Artnr: 8531402
Pris: 399 kr


Text och bild – Pressmaterial

Visited 13 times, 1 visit(s) today