Du i Fokus
Hem & Inredning

Tulpanens Dag

skriv ut
I år är det 29:e gången vi firar Tulpanens Dag. Mitt i kalla och mörka januari firar vi de färgglada och krispiga tulpanerna som symboliserar ljusets återkomst och att våren är i antågande. Ta väl hand om din tulpan så belönar den dig rejält.  

Bakom de vackra tulpanerna ligger ett stort hantverkskunnande och svenska tulpandrivare jobbar oavbrutet för att få fram tulpaner av toppkvalitet. Att odla tulpaner är ett hantverk som har pågått under många år och som ständigt utvecklas med hjälp av ny teknik. Totalt odlas 120 miljoner tulpaner i Sverige.

Tulpaner är lätta att lyckas med och en tulpanbukett håller sig fin ca 1 vecka. För bästa hållbarhet skär man av ca 1 cm av stjälkarna med en vass kniv. Placera tulpanerna i en vas och fyll på med mycket och svalt vatten. Låt stjälkarna få stöd av pappret/plasten som sitter runt tulpanerna under den första tiden de suger vatten. Ta sedan bort plasten och placera blommorna ljust men helst inte i direkt solljus.

Arrangera tulpanerna i grupp eller en och en, stående, liggande… precis som du själv vill och tycker är vackert. Det  mesta fungerar.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita & Blomsterfrämjandet

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today