Du i Fokus
Resor

Ving öppnar hotell för vuxna i Gambia

skriv ut
Efterfrågan av hotell för vuxna ökar över hela världen. Man vill ha barnfritt, slippa ljudet av småttingar och är beredda att betala för att få det helt och hållet lugnt. Ett av de senaste och lyxigaste tillskotten av vuxenhotell har precis öppnat i Gambia. Sunprime Tamala Beach är något alldeles extra!

Direkt när man kommer in på hotellområdet slås man av hur lugnt och harmoniskt allt är. Receptionen är välkomnande med fontäner och man ser hela området från lobbyn. Vi besöker Sunprime Tamala Beach när det bara varit öppet i två veckor och fortfarande inte är helt färdigt. I hjärtat av hotellområdet ligger den enorma poolen där modernt designade solsängar har sin egen lilla “badbrygga” som går ut i vattnet. De som ligger vid poolen har förmodligen ett rum med balkong eller terrass mot trädgården. De andra behöver nämligen inte ligga vid den stora poolen, de har en egen pool som de nästan kan doppa tån i direkt från sängen!

Sunprime Tamala Beach har 120 i stort sett identiska rum, några med direktaccess från sovrummet till en pool som delas med grannrummen. Självklart har även dessa modernt designade solsängar som man ligger bekvämt i under den stekande afrikanskans solen. Alla rum är sparsamt möblerade med afrikanska inslag och design. Alla möbler är tillverkade lokalt, förutom sängen som är från Sverige. Det är mycket rå betong, trä och textil. Allt genomtänkt och smakfullt.

Som på de flesta hotell i Gambia så finns bara hyllor till kläderna och en klädstång där man kan hänga en del av packningen, lådor är väldigt ovanligt i hela landet. På rummet finns en rejäl kyl, vattenkokare, tv och luftkonditionering. Badrummet är lite speciellt då dörren till duschen inte existerar och dörren till toaletten är helt av glas. Här ska man alltså känna varandra och inte vara blyg för den man delar rum med. Vissa kan nog bli lite obekväma av detta, men det är riktigt snyggt vad man än tycker.

Gratis wi-fi finns på hela området, dock med lite varierande kvalitet. Strandhandduk ingår, men man får inte reservera solstolar med dem. Området är rökfritt, men finns särskilda områden där det är tillåtet.

SPA och gymmet är inte riktigt färdiga än, men inom kort ska man både kunna få härliga behandlingar av alla de slag och träna på ett förstklassigt och väl tilltaget hotellgym med de nyaste maskinerna och utsikt över området. Men där finns redan nu en instruktör som kör vattengympa och gruppträning varje dag, det finns möjlighet till både träning och avkoppling för den som vill.

Sunprime Tamala Beach ligger precis vid stranden i området Kotu. Oavsett vilket håll man väjer, så är stranden milslång och prefekt för långa promenader eller en löptur. Här hittar du flera trevliga strandbarer, restauranger, hantverksmarknader och fruktdamer som tävlar om att få just dig som deras speciella vän och kund. Kotu är ett lugnt område, vill du ha mer liv och rörelse är det bara två kilometer till Senegambia där det finns nattklubbar och större restauranger.

Hotellet tar emot alla som är över 16 år, man väljer själv om man vill ha all inklusive eller ej. All inklusive i Gambia innebär inte mängder med rätter, utan en handfull alternativ av fantastiskt god och vällagad mat. Det bjuds på mycket lamm och fisk, men även vegetariskt och skaldjur. Drycken ingår självklart och du behöver inte tänka på notan. Men som sagt, man kan även välja att bo här och betala för det man själv väljer och sedan utforska de restauranger som finns i närheten.

Vi skulle gärna bo på Sunprime Tamala Beach, här är rent, fräscht och fantastisk personal. Det där rummen med egen pool lockar förstås en hel del, tänk att kunna glida ur sängen direkt ner i poolen för morgondoppet – vilken lyx!

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

Visited 35 times, 1 visit(s) today