Skinkgryta med palsternacka och äpple
4 Portioner
- 500 gr rökt skinka
- 1 hackad lök
- 3 skivade morötter
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 skivad palsternacka
- 1 liten zucchini
- 1 tsk currypasta
- 1-2 msk smör & rapsolja
- 1 tsk curry
- 1 köttbuljongtärning
- 2 msk maizena
- 1 dl hett vatten + 2 dl kallt vatten
- 3 dl grädde
- 1 stort tärnat äpple
Gör så här:
Skär köttet i smala strimlor. Fräs lök, vitlök och currypasta tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt skinkan, morötterna, zucchini och palsternackan och låt fräsa ihop ett par minuter. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll över detta samt grädde i grytan. Låt allt koka ihop ca 10 minuter. Bland ut maizenan i det kalla vattnet och häll över i grytan. Tillsätt äpplet och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med kokt pressad potatis.
För er Viktväktare:
Points: 25 P för allt, om man använder 1 msk smör och 4%-ig matlagningsgrädde, lägg till P för potatis eller potatismos.
Personliga Points: 25 PP för allt, om man använder 1 msk smör och 4%-ig matlagningsgrädde, lägg till PP för potatis eller potatismos.
Mitt WW: Grön 5, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 1 msk smör och 4%-ig matlagningsgrädde, lägg till SP för potatis eller potatismos.
SmartPoints Flex: 5 SP Flex per portion om man använder 1 msk smör och 4%-ig matlagningsgrädde, lägg till SP för potatis eller potatismos.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita