Pasta med halloumisås

skriv ut
4 Portioner
  • 200 gr halloumi
  • 1/2 zuccini
  • 1-2 msk olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken, skala och pressa vitlöken och finstrimla zucchinin. Fräs alltsammans i oljan till det blir glansigt och börjar få färg. Tärna halloumin och häll ner i grytan, låt fräsa med någon minut. Häll över matlagningsgrädden, blanda om och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 9 SP Flex per portion om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita