Kyckling provencale
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1 msk smör och rapsolja
- 1 msk herbs provencale (krydda)
- 1 msk grovkornig senap
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk balsamvinäger
- 1 buljongtärning (kyckling)
- 1 dl hett vatten
- salt & peppar
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor och fräs dem i smör. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner detta tillsammans med övriga ingredienser och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta eller ris.
För er Viktväktare:
Points: 13 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta eller ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 731 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!