Mango- och fläskfilegryta

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr fläskfilé
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 msk orientalisk fond (alt kalvfond)
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 1/2 msk currypasta
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk  majsstärkelse + 1 dl kallt vatten
  • 100 gr färsk spenat
  • 2 mango
Gör så här:

Putsa och skär fläskfilén i mindre bitar blanda med sojan och bryn i fettet. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i en gryta med köttet. Blanda kokosmjölk, fond, chilisås, currypasta, limesaft och vitlök. Häll ner i grytan och låt allt sjuda i ca 10 minuter.

Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och rör ner i grytan. Koka upp. Tillsätt spenaten och mangon, blanda väl. Smaka av med salt.

Servera med ris eller nudlar.

 

För er Viktväktare: 8 Sp per portion om man använder kokosmjölk light. Vill man få ner SP ersätter man kokosmjölken med  4%-ig matlagningsgrädde, då blir det 6 Sp per portion. Lägg till Sp för ris/nudlar.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita