Kycklingkorvstroganoff

skriv ut
5 portioner
  • 500 gr kycklingkorv
  • 1 stor gul lök
  • 2 burkar krossade tomater
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 buljongtärning (tex kött)
  • 1 dl kokhett vatten
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla korven, dela löken i halvor och strimla halvorna. Hetta upp fettet i en gryta eller stor stekpanna. Häll ner korv och lök och bryn tills korven fått lite färg. Tillsätt paprikapulvret och låt fräsa med 1-2 minuter, se upp så det inte bränns. Bland ut buljongtärningen i det heta vattnet. Häll ner buljong, grädde och krossade tomater i grytan, rör om och låt koka tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller pasta och sallad.

För er Viktväktare: 9 SP Flex per portion om man använder kycklingmiddagskorv max 16% och max  4%-ig matlagninggrädde. Lägg till SP för ris/pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita