Kyckling med tomatsås och pasta

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1 lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 buljongtärning, kyckling
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 burkar konserverade tomater
  • 2 msk färsk hackad timjan
  • 1-2 msk olja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs den i hälften av oljan tills den får färg. Lägg kycklingen åt sidan i en skål. Hacka lök, vitlök och chili, fräs detta i resten av oljan tills den får lite färg. Häll i vinet och låt koka ihop någon minut. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner i stekpannan. Tillsätt tomaterna, blanda och låt koka ihop ca 10 minuter.

Lägg tillbaka kycklingen i pannan, häll i matlagningsgrädden och timjan blanda om och låt koka ca 5 minuter tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och eventuellt lite parmesan.

 

För er Viktväktare: 4 SP per portion om man använder 1 msk olja, matlagningsvin och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita