Du i Fokus
Mat & Dryck

Fetaost- och brysselkålslåda

skriv ut
1 form

(som tillbehör till grillen eller på buffébordet)

  • 400 gr brysselkål
  • 1 paket fetaost (ca 150 gr)
  • 1 paket skivad skinka (ca 130 gr)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivolja
  • Granatäpple till garnering
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Smörj en ugnssäker form. Täck botten av formen med smulad fetaost. Finhacka vitlöken, strimla skinkan och fördela dessa samt brysselkålen i ett jämnt lager över fetaosten. Ringla över olja.

Tillaga i ugnen 15-20 minuter, känn efter så brysselkålen är mjuk.

Garnera med granatäpplekärnor.

Tips! Blir precis lika god utan skinka



För er Viktväktare:

Points: 15 P för hela formen, om man tar 10%-ig feta och 1 msk olja. Lägg till för det ni smörjer formen med.



Recept – Martin Jikitas, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 333 times, 1 visit(s) today