Fetaost- och brysselkålslåda
1 form
(som tillbehör till grillen eller på buffébordet)
- 400 gr brysselkål
- 1 paket fetaost (ca 150 gr)
- 1 paket skivad skinka (ca 130 gr)
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 msk olivolja
- Granatäpple till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Smörj en ugnssäker form. Täck botten av formen med smulad fetaost. Finhacka vitlöken, strimla skinkan och fördela dessa samt brysselkålen i ett jämnt lager över fetaosten. Ringla över olja.
Tillaga i ugnen 15-20 minuter, känn efter så brysselkålen är mjuk.
Garnera med granatäpplekärnor.
Tips! Blir precis lika god utan skinka
För er Viktväktare:
Points: 15 P för hela formen, om man tar 10%-ig feta och 1 msk olja. Lägg till för det ni smörjer formen med.
Recept – Martin Jikitas, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 333 times, 1 visit(s) today