Du i Fokus
Resor

Fem charmiga byar på Kanarieöarna

skriv ut

Mitt i den svenska vintern kan tanken på en sista minuten-resa till Kanarieöarna kännas särskilt lockande. Här erbjuds inte bara sol och skön värme året om, utan även möjligheten att upptäcka pittoreska småbyar med stor charm bortom turiststråken.

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar cirka sex timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Här finns många fina små byar att upptäcka.

Yaiza – Lanzarote

Yaiza på södra Lanzarote har flera gånger blivit utsedd till Spaniens vackraste by. Yaiza har en traditionsenlig kanarisk stil med vita husfasader, grönskande trädgårdar och blomsterprydda gator. Byn omgiven av ett vulkaniskt landskap, vilket skapar en vacker kontrast mot den ljusa och färgglada stadsmiljön. Strax utanför Yaiza hittar du dessutom naturfenomenet Charco de los Clicos, den smaragdgröna lagunen, som är ett måste att besöka.

San Cristóbal de La Laguna – Teneriffa

På Teneriffa ligger San Cristóbal de La Laguna, en by vars arkitektoniska arv har levt kvar på ett enastående sätt. Här kan du promenera på kullerstensgator längs med färgrika och välbevarade byggnader från 1400-talet. Byns autentiska utseende och historiska betydelse har givit den en plats på UNESCO:s världsarvslista.

Agaete – Gran Canaria

Agaete är en vacker by som sträcker sig längs bergssluttningarna på Gran Canarias nordvästra kust. Här lyser husens vita fasader upp bland gröna palmer och tallar, som en kontrast till Atlantens djupblå vågor. Längs byns smala gator vittnar historiska byggnader om en rik kultur, med bland annat den imponerande kyrkan Concepción och den arkeologiska parken Maipés.

Tazacorte är belägen – La Palmas

Den färgsprakande byn Tazacorte är belägen på La Palmas nordvästra kust. I hjärtat av byn, i Charco-området, finns välbevarade byggnader från 1500- och 1600-talen. Här kan man ta del av historien och besöka La Palmas första kyrka samt lära sig mer om de spanska erövrarnas första landstigning på 1400-talet.

Las Playitas – Fuerteventura

Las Playitas är en charmig liten fiskeby på Fuerteventuras sydöstra kust. Byn karakteriseras av pittoreska vita hus med blå detaljer och stränder med svart vulkansand. Hit lockas även sportentusiaster, då Las Playitas erbjuder perfekta förhållanden för vattensporter som segling och vindsurfing. En bit utanför byn ligger fyren La Entallada, där du kan njuta av vackra vyer över havet och Cuchillos de Vigán, en bergskedja som har utsetts till nationellt monument.Text och bild – Pressmaterial


Visited 97 times, 1 visit(s) today