Fiskgratäng i paprikasås
4 portioner
- 800 gr torskfilé
- 3 dl matlagningsgrädde
- 4 msk ajvar relish, valfri styrka
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 3 msk hackad dill
- 2 dl riven ost
- salt
- citronpeppar
Gör så här:
Låt torsken tina så mycket du hinner, så den värsta vätskan försvinner. Lägg filéerna i en ugnsfast form och salta.
Blanda matlagningsgrädde, ajvar relish, vitlök och dill, salta och peppra och häll blandningen över fisken. Strö över osten och gratinera i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
För er Viktväktare:
Points: 12 P för all fisk och sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 10%-ig ost. Lägg till P för potatisen.
Personliga Points: 12-20 för all fisk och sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 10%-ig ost. Lägg till PP för potatisen.
Mitt WW: Grön 5, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig ost. Lägg till SP för potatisen.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 8
Pingback: Matsedel v 3