Du i Fokus
Mat & Dryck

Veckosallad

skriv ut
ca 10 portioner
  • 1,2 kg vitkål
  • 500 g morötter
  • 150 gr purjolök
  • 2 paprikor

Dressing:

  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk salt
Gör så här:

Strimla grönsakerna, gärna med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke.

Lägg alla ingredienser till dressingen i en skål och koka upp under omrörning eller värm i mikron tills sockret löst upp sig. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av med salt och peppar.

Förvara salladen i kylen, i en sluten burk, så håller den minst en vecka, men oftast längre än så. Den brukar ta slut innan den blir dålig.

För er Viktväktare:

Points: 5 P för hela satsen, om man använder sötströ istället för socker.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se

Visited 2 543 times, 1 visit(s) today