Veckosallad
ca 10 portioner
- 1,2 kg vitkål
- 500 g morötter
- 150 gr purjolök
- 2 paprikor
Dressing:
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 1/2 dl socker
- 1 msk rapsolja
- 1/2 dl vatten
- 1 msk salt
Gör så här:
Strimla grönsakerna, gärna med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke.
Lägg alla ingredienser till dressingen i en skål och koka upp under omrörning eller värm i mikron tills sockret löst upp sig. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av med salt och peppar.
Förvara salladen i kylen, i en sluten burk, så håller den minst en vecka, men oftast längre än så. Den brukar ta slut innan den blir dålig.
För er Viktväktare:
Points: 5 P för hela satsen, om man använder sötströ istället för socker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 2 543 times, 1 visit(s) today