Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med grönsaker i ugn

skriv ut

Till 4 portioner behöver du:

  • 500 g kycklingfiléer
  • 4 medelstora tomater
  • 8 små steklökar
  • 10-15 färska champinjoner
  • 1 zucchini
  • 1 tsk olja att smörja formen
  • 1 tsk rosmarin

Marinad:

  • 1 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 1 ½ msk kinesisk soja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 3 krm salt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 1 msk vinäger (valfri)

Sås

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • vitlök efter smak
  • salt & peppar
Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till marinaden, skär kycklingen i mindre bitar och låt den marinera minst 1 timme.

Halvera tomaterna, skala löken, skölj och rensa svampen.

Skär squash i ca 1.5 cm tjocka skivor. Ställ squashskivorna längs kanten på den smorda formen och lägg i kyckling och grönsaker. Pensla över med resterna av marinaden. Stek mitt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Blanda ihop ingredienserna till såsen.

Servera med sallad och klyftpotatis eller kokt potatis.



För er viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 5 P för allt, om man använder fettfri yoghurt.

Points: 5 P för allt, om man använder fettfri Grekisk Yoghurt. Lägg till P för potatisen.



Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 484 times, 1 visit(s) today