Kyckling med grönsaker i ugn
Till 4 portioner behöver du:
- 500 g kycklingfiléer
- 4 medelstora tomater
- 8 små steklökar
- 10-15 färska champinjoner
- 1 zucchini
- 1 tsk olja att smörja formen
- 1 tsk rosmarin
Marinad:
- 1 msk olja
- 1 msk vatten
- 1 ½ msk kinesisk soja
- 1 stor vitlöksklyfta
- 3 krm salt
- 1 ½ krm svartpeppar
- 1 msk vinäger (valfri)
Sås
- 2 dl matlagningsyoghurt
- vitlök efter smak
- salt & peppar
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden, skär kycklingen i mindre bitar och låt den marinera minst 1 timme.
Halvera tomaterna, skala löken, skölj och rensa svampen.
Skär squash i ca 1.5 cm tjocka skivor. Ställ squashskivorna längs kanten på den smorda formen och lägg i kyckling och grönsaker. Pensla över med resterna av marinaden. Stek mitt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Servera med sallad och klyftpotatis eller kokt potatis.
För er viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 5 P för allt, om man använder fettfri yoghurt.
Points: 5 P för allt, om man använder fettfri Grekisk Yoghurt. Lägg till P för potatisen.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se