Du i Fokus
Mat & Dryck

Enkel chicken masala

skriv ut
4-5 Portioner
  • 700 gr kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 2 msk soja
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk finkrossade tomater
  • salt
Gör så här:

Finhacka löken. Hetta upp fettet i en stekpanna och ha i garam masalan. Fräs på medelvärme någon minut innan du tillsätter löken. Fortsätt fräsa under omrörning ett par minuter. Strimla kycklingen och bryn den i stekpannan ett par minuter. Häll över kycklingfräset i en gryta, ha ner gurkmeja, sambal, tomater och soja och låt puttra ihop i ca 30 minuter. Rör om då och då. Tillsätt grädden, blanda om och låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med salt, vid behov.

Servera med ris och en god sallad.

För er Viktväktare:

Points: 10 P för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.

Personliga Points: 10-21 PP för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ris.

MittWW: Grön 20, Blå 9, Lila 9 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.

SmartPoints Flex: 9 SP Flex för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 965 times, 1 visit(s) today