Enkel chicken masala
4-5 Portioner
- 700 gr kycklingfilé
- 1 stor gul lök
- 2 msk garam masala
- 1 msk gurkmeja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk smör och rapsolja
- 2 msk soja
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 burk finkrossade tomater
- salt
Gör så här:
Finhacka löken. Hetta upp fettet i en stekpanna och ha i garam masalan. Fräs på medelvärme någon minut innan du tillsätter löken. Fortsätt fräsa under omrörning ett par minuter. Strimla kycklingen och bryn den i stekpannan ett par minuter. Häll över kycklingfräset i en gryta, ha ner gurkmeja, sambal, tomater och soja och låt puttra ihop i ca 30 minuter. Rör om då och då. Tillsätt grädden, blanda om och låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med salt, vid behov.
Servera med ris och en god sallad.
För er Viktväktare:
Points: 10 P för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 10-21 PP för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ris.
MittWW: Grön 20, Blå 9, Lila 9 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.
SmartPoints Flex: 9 SP Flex för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita