Fisk- och paprikagratäng med ajvar

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 500 g torsk (eller annan vit fisk)
  • 1 tsk margarin/smör
  • 1/2 paprika
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 170 gram ajvar relish (helst stark)
  • 1/2 paket persilja
  • Salt & peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en ungsform med matfettet. Krydda fisken med salt och peppar, lägg i ugnsformen. Kärna ur och hacka paprikan i bitar, och strö den över fisken.

Blanda ihop grädde med ajvar relish och persilja, salta och peppra och häll det över fisken. Tillaga i ugn i ca 20-30 minuter

Servera fisken med ris eller kokt potatis och ha gärna morötter till.

För er viktväktare: 4 SP eller 5 PP per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris eller potatis.

Recept och bild – Nadjaskitchen