Enkel pasta- och kasslergratäng

skriv ut
4 Portioner
  • 200 gr okokt pasta
  • 500 gr kassler
  • 1 lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 dl riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär kasslern i små tärningar och finhacka löken. Lägg kassler, lök och pasta i en gratängform.

Blanda matlagningsgrädden med chilisåsen och häll över gratängen, blanda om alltsammans ordentligt. Strö över osten.

Grädda i ugn i 35-40 minuter, tills pastan är mjuk. Täck formen med aluminiumfolie efter halva tiden eller när rätten fått tillräckligt med färg.

Servera med haricots verts eller en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 10 SP om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig riven ost.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita