Enkel pasta- och kasslergratäng
4 Portioner
- 200 gr okokt pasta
- 500 gr kassler
- 1 lök
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl chilisås (tomat)
- 1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kasslern i små tärningar och finhacka löken. Lägg kassler, lök och pasta i en gratängform.
Blanda matlagningsgrädden med chilisåsen och häll över gratängen, blanda om alltsammans ordentligt. Strö över osten.
Grädda i ugn i 35-40 minuter, tills pastan är mjuk. Täck formen med aluminiumfolie efter halva tiden eller när rätten fått tillräckligt med färg.
Servera med haricots verts eller en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 47 P för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 10%-ig riven ost
Personliga Points: 45 PP för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 10%-ig riven ost
MittWW: Blå 10, Grön 10, Lila 10 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig riven ost.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita