Cannelloni med kasslerfyllning

skriv ut
4-5 Portioner

Ingredienser:

20 ofyllda Cannellonirullar

Fyllning:

  • 500 gr keso
  • 300 gr kassler
  • 1 chili
  • 1 röd lök
  • salt
  • peppar

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar konserverade plommon- el cocktailtomater
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 190 grader.

Börja med såsen. Tärna lök och vitlök, fräs i olja och tillsätt tomterna. Låt det puttra ihop och smaa av med salt och peppar.

Tärna lök och kassler till fyllningen. Finhacka chilin. Blanda ihop lök, kassler och chili med keso, smaka av med salt och peppar.

Fyll de tomma cannellonirören och lägg i en ugnsfast form i ett lager, inte på varandra. Täck med tomatsåsen och gratinera i ugn ca 30 minuter.

Servera med en fräsch sallad och toppa med lite parmesanost.

 

För er Vikväktare: 7 SP/7 SP Flex per portion  för 4 cannelloni och 9 SP/9 SP Flex per portion för 5 cannelloni om man använder Keso Supermini. Lägg till SP för parmesanosten.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita