Du i Fokus
BöckerResorUpplevelser

5 böcker som ger akut reslust

skriv ut
Böcker öppnar ibland en helt ny värld för oss. Man kan genom texten rita upp sin egen verklighet och sätt in sig själv i någon av huvudpersonernas karaktärer. Här är fem böcker med reseskildringar som är så vackra och fulla av så sinnliga beskrivningar att det får oss att vilja boka en resa idag.

Röster från Marrakech
En mycket beskrivande bok med levande bilder av vardagslivet i Marrakech. Författaren Elias Canetti fick Nobelpriset i litteratur 1981 och har fyllt den här boken med skildringar av basarer, kaféer, gator, människor, tiggare, språk, kultur och allt som hör denna spännande stad till. Så om du planerar en resa till Marrakech borde du läsa denna boken först!
Boka din resa till Marrakech här »

The Secret Life of Bees – South Carolina
Handlingen utspelar sig i South Carolina 1964 och handlar om Lily Owens som bor med sin våldsamma far och hembiträdet Rosaleen som med tiden har blivit hennes extramamma. Lilys liv är starkt präglad av det vaga minnet av när hennes mor dödades. När Rosaleen lyckas förolämpa tre av stadens största rasister så beslutar sig Lily att de ska fly. De går till Tiburon i South Carolina, staden som sitter på hemligheten om hennes mors död. De flyttar in hos tre systrar som jobbar med biodling och så småningom får Lily nystat upp trådarna kring mysteriet med sin mor. Följ med in i en värld av bin, honung, feminism, mystik och kärlek i South Carolina vackra miljöer.
Boka din resa till South Carolina här »

The Great Railway Bazaar
Paul Theroux tar med oss på sin tågresa genom Asien, från London till Jaipur, från Kuala Lumpur till Kyoto och via Transsibiriska järnvägen. Här beskriver han platser, kulturer, samtal bland passagerarna, dofter, ljud och alla fascinerande människor han möter på vägen. Gör dig redo att sugas in i en helt annan värld.
Boka din äventyrsresa här »

Alkemisten
Boken är skriven av brasilianska nobelpristagaren Paulo Coelho och det här är en berättelse om att följa sina drömmar. Herdepojken Santiago har en konstig dröm om en skatt i Egyptens pyramider och ger sig ut på en resa från Spanien till Tanger och vidare genom den egyptiska öknen. Resan avslutas med ett ödesdigert möte med en alkemist. En bok fylld med visdomsord, inspiration och vackra beskrivningar som får dig att drömma. Boken har nu sålt 65 miljoner exemplarer världen över och översatts till 56 språk.
Boka din äventyrsresa här »

The Beach
Filmen är kanske mer känd än boken efter att Leonardo DiCaprio spelade rollen som den unga backpackaren Richard som reser till Bangkok, men boken är verkligen värd att läsa om du planerar att resa till Thailand. Efter ett udda samtal med en äldre man som tar livet av sig beslutar sig Richard för att hitta den hemliga stranden mannen talade om. Den första delen av boken introducerar dig till Bangkok innan den tar dig vidare ut till ett hemligt samhälle dold på en paradisö. Men är det verkligen paradiset? Boken är vacker, smärtsam, mörk och spännande på samma gång och kontrasten mellan det vackra paradiset och det mörka mänskliga sinnet skapar en spännande roman som är svår att lägga ifrån sig.
Boka din resa till Thailand här »

 

Text och bild – Reseguiden

Visited 12 times, 1 visit(s) today