Hummus på nässlor och gula ärtor

skriv ut
God som pålägg på ett surdegsbröd, som tillbehör till sallader eller i en wrap med grillade grönsaker.

En skål
  • 2 dl förvällda nässelblad
  • 2 dl kokta gula ärtor (eller kikärtor)
  • 1 st liten citron (skal och saft)
  • 3 msk pumpakärnor
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk vatten
  • 1 nypa torkade chiliflakes
  • Salt
Gör så här:

Krama ur vätska från nässlorna.

Tvätta citronen och riv det yttersta skalet och pressa ut saften ur citronen.

Lägg samtliga ingredienser i en bunke. Mixa med en stavmixer och smaka av med chili och salt.

Häll upp i en skål, servera och njut!

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 37, Blå 21, Lila 21 för hela satsen, men går att minska på fettet för att få ner sp.

 

Recept & Bild – Högskolan Kristianstad